Wednesday, July 7, 2010

Lateral Thinking Exercise

This post is in connection to my  previous blog entry on Common Sense. A lot of people asked me to come up with some lateral Thinking Exercises. So I got my hands on one from  Albert Debono's Book "Simplicity"
Be honest and think Unconventionally :)

 






     man
Q1.    ---------
     board





 Ans. = man overboard





Okay, let's see if you've got the hang of it.









   stand
Q2.    ------------
 i











Ans. = I understand










OK .. . .




Got the drift ?








Let's try a few now and see

how you fare ?







Q3.    /r/e/a/d/i/n/ g/








Ans. = reading between the lines












Q4.      r
         road
          a  
 
      d











Ans. = cross road -->









Not having a good day now, are you ?


Redeem yourself.











Q5.      cycle
       cycle
     cycle














Ans. = tricycle









That was an easy one to figure out no??













    0
Q6.      ---------
     M..D.
     Ph.D.















Ans.. = two degrees below zero










C'mon give it a little thought! !











       knee
Q7.      ------------
     light















Ans. = neon light




( knee - on - light )










U can prove u r smart by getting this one.








                       ground
Q8.                      ------------ ---
                  feet feet feet feet feet feet


















Ans. = six feet underground







-->


Oh no, not again ! !













Q9.    he's X  himself














Ans. = he's by himself










Now u messing up big time.











Q10.      ecnalg














Ans. = backward glance









Not even close! !











Q11.      death ..... life















Ans. = life after death









Okay last chance ............ ......




Q12.     THINK















Ans. = think big ! !











And the last one is real fundoo - - -
Q13.  
ababaaabbbbaaaabbbb ababaabbaaabbbb. ..










Ans. =  long time no 'C' -->
_
,_._,___

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget